torstai 16. lokakuuta 2014

Things that I miss from Finland/ I don't like in Australia

En voi uskoo että tänään on tullut 4kk täyteen Ausseissa! Aika menee kyl niin nopeesti - tuntuu että siitä on ikuisuus kun pakkasin mun matkalaukut Suomessa ja hyvästelin kaikki läheiset! Aattelin kertoo teille mitä kaipaan Suomesta eniten ja mitkä asiat ärsyttää Australiassa. Huomenna koitan kirjottaa mitä taas rakastan täällä ja mitä tuun kaipaan kun lähden kotiin! 

~ perhe ja ystävät tottakai tärkeimpänä (aika itsestäänselvyys) -voi miten ihanaa olis olla täysin oma ittensä (kotona) eikä tarvis koko ajan olla himososiaalinen ja tutustua uusiin ihmisiin :'D 



~ ruoka!!! tulee hyvänä kakkosena - tekisin mitä vaan et pääsisin Suomeen syömään! Suomiruoka ja herkut on vaan niiin paljon parempia xD mietittiin Ellan kaa kaikki ruokia mitä kaivataan ja tässä mun lista: ruisleipää, limppua, karjalanpiirakoita, lidlin pikkupizzoja, laivakeksejä kunnon raejuustoo, rahkaa, kaurapuuroo, riisipuuroo, perus suomiruokia, uusia perunoita, korvapuusteja, pullia, lakritsi -ja nougatjäätelöö, S-tuutteja, fazerin ja maraboun suklaata, salmiakkia, lakuja, irtokarkkeja, suklaapatukoita (tuplia, pätkiksiä jne), sipsiä, dippiä, maitoa, äitin tekemää saaristolaisleipää, mysliä ja kakkuja, pikkuveljien tekemiä pizzoja ja makaronilaatikkoo, siskon tekemää kanasalaattia ja pizzaleipää, mummin tekemää jauhelihakastiketta, mureketta, munakasta ja pullakakkua, egen kanasalaattia, kellarikahvilan makkaraperunoita, panchovillan hampurilaisateriaa ja hmm lista jatkuis vielä pidempään :'D ollaan tajuttu miten suuri osa ruoka on meidän elämää ja Suomessa yksinkertasesti on parasta ruokaa - arvostakaa!! (vitsit kun alko tekeen mieli kaikkee äääh) Onneks on olemassa suomikauppa.fi josta ollaan aateltu tilata suomiruokaa! Täällä on myös Ikea, jonne halutaan mennä mahdollisimman pian!



~ sauna! okei nyt kun on ollut niin lämmintä, niin en oo paljoo kaipaillut mut varsinkin alussa kun täällä oli niin kylmä, olis kelvannut kuuma sauna - niin rentouttava!

~ vuodenajat: vaikka oonkin aina halunnut asua jossain missä olis koko ajan lämmin, on mun ikävä vuodenaikoja - tekee vuodesta mielenkiintosemman :D

~ liikennevalot: täällä täytyy odottaa ikuisuus ennen kun valot vaihtuu vihreiks kävelijöille ja kun ne vaihtuu niin kestää pari sekuntia et alkaa vilkkuun punasena - mites kaikki rollaattorilla kulkijat yms muka ehtii ylittään tien!!?
~ vessan ovet (random I know): avautuu sisäänpäin?! Milä logiikka :D ihan liian vaikeeta päästä vessasta ulos varsinkin jos on kamoja mukana! 
~ linnut: pitää ihan kamalaa mekkalaa ja rääkyy, sitä kaunista linnunlaulua onkin sit vähemmän :'D 
~ koirat: aussikoirat vaikuttaa olevan ihan sekasin xD hostperheen koira menee järkyttävän kovaa eteenpäin, sit yhtäkkiä pysähtyy, menee sekasin kun näkee lintuja ja yhtenä päivänä bongasin sen chillailemassa ruukussa ahahaha. Ellankin perheen koirat ihan sekasin: haukkuu koko ajan ja yks niistä juoksi koko ajan pakoon mm terassin alle kun koitettiin saada se lenkille 
~ puhelinliittymät: täällä on niin ärsyttävä prepaid-systeemi - pitää ostaa kuukaudeks aina crediittiä eikä oo rajatonta nettiä joten se loppuu aivan liian nopeesti ja pitää ostaa koko ajan lisää argh
~ bussit: niin ärsyttäviä! Ei tuu aina ajallaan, bussikuskit tylyjä ja busseissa ei ikinä tiedä millon jäädä pois kun siellä ei lue mitään! 
~ leffat: elokuvateattereissa on surkeet valikoimat! oikeestaan mahdoton löytää mitään katselukelposta :D

Tässä nyt muutama asia mitä tuli mieleen, löytyy varmasti lisää! Kyllä se vaan on niin että ulkomailla asuessa oppii arvostaan kotimaansa parhaita puolia, sama tuli huomattua Etelä-Afrikassa! On täällä Ausseissa paljon tosi hyviäkin asioita (kuten arvata saattaa) niistä enemmän myöhemmin!

: Pilvi

11 kommenttia:

  1. Siis suomalainen ruoka on ihan huikeeta! Oon todennut sen kans. Ja Saksassa ihan samat jutut ärsyttää: vessan ovet, puhelinliittymät, bussit ja leffat. Siis mikä näitä vaivaa? Leffoissa vielä se, että ei oo mitään katsottavaa ja jos onkin, niin sekin on dubattu saksaks. Huoh... Voi meitä :)

    Kiva lukee taas sun juttuja!

    terkuin Norppa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on!! Tekisin mitä vaan et pääsisin Suomeen ees viikoks syömään kaikkee :D millasta ruoka on sit Saksassa?? Eikää haha samat ongelmat siellä? :D tell me about it! Ärsyttävää :'D Suomessa on kyl niin kunnossa asiat! Ihana kuulla susta, ikävä <3

      Poista
    2. No lähinnä ottaa aivoon kun kasvikset ei maistu täällä miltään! Eikä oo mustikoita, puolukoita tai mustaherukoita ja käytännössä tuoretta kalaa ei saa mistään :( ja tälläsen terveysruokahifistelijän on muutenkin vaikee löytää sellasia juttuja, mitä Suomessa saa nykyään jo ihan tavallisesta ruokakaupasta... Tietty täällä on onneks ruoka ihan puoli-ilmasta ja luomu on paljon halvempaa ja sitä on enemmän, että on täällä jotkut asiat edes hyvin. :D ikävä suakin!! mut taidetaan palata suomeen samoihin aikoihin :)

      Poista
    3. Voi ei, ärsyttävää! Nojoo uskon kyllä :o hassua kun mä kaipaan nimenomaan herkkuja ja perusruokaa ja sä kaikkee terveellistä :D marjat ja jogurtit on täällä niiin hyviä, tykkään enemmän kun suomessa! No hyvä et toi on kunnossa :P oiii millon oot palaamassa takas? Sit suomenlinnaan piknikille ja aurinkolahden kalliolle? 8)

      Poista
  2. Kirjottekikko tuolta Afrikasta mitään blogia:) Olis kiva kurkata, jos vaikka linkkaisit sen ja uskon et noita juttuja tulis ittekki kaipaan, jos muuttais pois täältää koti Suomesta.
    Aino

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kirjotin! :) http://dreamscometrue-indy.blogspot.fi/ käy kurkkaamassa :) nojoo aika varmasti! täytyy oikeesti mennä kauas et näkee mitkä asiat on tosi hyvin!

      Poista
    2. Kiva käyn kurkkaamassa! ♥
      Aino

      Poista
  3. Moikka,
    Löysin tän sun blogin sattumalta. Oon ollut pari kertaa Sydneyssä ja ainakin ennen on Manlylla ollut joku skandinaavikauppa tai -kahvila, mitä piti jotkut ruotsalaiset (jos oon ymmärtänyt oikein) ja siellä myytiin ainakin Maraboun suklaita. Kannattaa googlata tai kysellä muilta pohjoismaisilta siellä, jos joku tietäisi siitä jotain.

    Nauti ihanista kesäpäivistä, mitkä kohta alkaa siellä. Ja jos vielä matkaat Surfersille, käy siinä yhdessä näköalatornissa (tai hotellissa, en muista sen nimeä). Se on siinä rannalla ja sieltä on aivan mahtavat näköalat Gold Coastin rantaviivalle.

    -M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moiii! Joo tiedän että Manlylla on tollanen kahvila ja ilmeisesti kauppakin :) Pitikin mainita se tässä Ikean lisäks! Ei olla vielä menty sinne mut koitetaan ettiä se pian :) Joo nautin ehdottomasti, kesäpäivät on täällä aivan ihania! Meidän oli tarkotus mennä käymään tuolla tornissa mut ei sit mentykään! Ens kerralla ehdottomasti haluun sinne!

      Poista
  4. Manlyssä ainaki (kuulemma myös Bondilla) on Nordic Fusion -niminen kauppa mistä saa Fazerin ja Maraboun karkkeja/suklaita ja muita suomijuttuja. Ne on kyllä ihan sikakalliita mut jos ihan hulluna haluttaa niitä, nii sieltä kyllä löytyy. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oonkin kuullut tosta aiemmin, mut ei olla vielä löydetty! Täytyy mennä etsimään mahdollisimman pian :) Kiitos vinkistä! :D

      Poista