torstai 28. toukokuuta 2015

Fraser Island

Moiii! En voi uskoa, että kesäkuu on täällä parin päivän päästä :D Mihin tää aika on mennyt! Oon ollut Suomessa jo reilu 2kk :O Teen vielä pari postausta East Coastin reissusta (vaikken tiedä kiinnostaako ketään enää haha), jotta saan näytettyä teille loputkin upeet paikat mitä nähtiin! Noosasta siis mentiin Fraser Islandille, joka on maailman suurin hiekkasaari! Luin äsken wikipediasta, että saari valittiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1992. Mentiin saarelle lautalla Hervey Baysta ja siellä saa ajaa vaan nelivetoisilla autoilla. Meidän piti jakautua autoihin ja meillä oli kyllä huippu porukka: Ellan, Bradin ja Marcuksen lisäks mun seurana oli saksalainen tyttö ja brittipari :)

Fraser Island on todellinen seikkailijoiden saari. Maailman suurimmalla hiekkasaarella on dyynien keskellä kauniita makeavetisiä järviä, joissa voi uida ilman vaaraa meduusoista tai haista. Lisäseikkailua saa ajettaessa nelivetojeepillä - hiekkarannan toimittaessa tien virkaa.


Ensimmäisenä päivänä mentiin uimaan Lake McKenzieen, joka on kuuluisin Fraser Islandin järvistä ja tää paikka oli niin upee! Valkosta hiekkaa ja kristallinkirkasta vettä :) Järvi on dyynien ympäröimä ja viisi metriä syvä!
Toisena päivänä käveltiin pari kilsaa Lake Wabbylle! Tuli vähän sellanen fiilis, että oli Suomen järvessä vaikkakin ympärillä oli hiekkadyynejä :D Vesi oli ihanan virkistävää!
Käytiin myös Champagne Poolseilla, mikä oli hieno kokemus :) Meri oli muodostanut kivistä tavallaan altaat johon pääsi uimaan. Olis ollut liian vaarallista mennä mereen uimaan haiden takia!

Käytiin tsekkaamassa India Head -näköalapaikalta jos näkyis haita, muttei nähty mitään :D Näköalat oli kuitenkin upeet!

Pysähdyttiin katsomaan Maheno Wreck -hylkyä, joka on oikee turistinähtävyys saarella. Maheno on vanha luksusristeilijä, joka haaksirikkoutui saarelle myrskyssä 1935.

Eli Creek -joki kuljettaa makeaa vettä ylhäältä dyynijärveltä alas mereen. Päästiin uimaan virtaukseen, mikä oli tosi siistiä!

Meillä oli tosi kivat kolme päivää saarella! Siellä ei ollut nettiyhteyttä - pieni tauko kännykästä teki hyvää :D Jos joskus eksytte Australian Itärannikolle kannattaa käydä tsekkaamassa Fraser Island, vaikkakin sitä ehkä hehkutetaankin liian paljon. Mä jotenkin luulin, että se olis vastaava kun Fraser Island, koska näin kuvia vaan Lake McKenziestä. Tuolla on mahdollista nähdä dingoja, mutten nähnyt yhtään :(

♥: Pilvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti